Felicitari


MesajeOfelicitare.ro pe Facebook

Ofelicitare.ro pe Twitter

Daca vrei sa primesti ultimele felicitari

  Print
Ziua Mamei

Ziua Mamei

Ziua Tatalui si Ziua Mamei au fost legiferate ca sarbatori in Romania incepand cu anul 2010.

Â

Rolul Zilei Mamei

Conform acestei legi Ziua Mamei se va sarbatori in prima duminica a lunii mai. Tot cu aceeasi ocazie s-a legiferat sarbatorirea Zilei Tatalui in a doua duminica a lunii mai. Rolul acestei initiative este acela de a sublinia importanta fiecaruia dintre cei doi parinti în viata de familie si in universul copilului.

Sarbatorirea Zilei Mamei pe glob


Ziua mamei este de regula sarbatorita pe mapamond anual in prima duminica a lunii mai. Circa 70 de state ale lumii au asadar o data comuna pentru aceasta sarbatoare. Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elvetia, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, tarile baltice, statele din America de Sud, tarile nordice sarbatoresc aceasta zi in a doua duminica a lunii mai.

Pana in anul 2009, Romania era printre putinele state ale lumii care, in lipsa unei Zile a mamei, a marcat doar Ziua Femeii – 8 Martie, extinzandu-i acesteia aria de semnificatii. Astfel, aceasta sarbatoare a femeilor de pretutindeni a ajuns la noi sa aiba neoficial si statutul de zi a mamei, in lipsa unei sarbatori distincte destinate mamei.

Â

Sursa: wikipedia

Trimite felicitari de Ziua Mamei!

Inapoi

legs